Gheorghe Zamfir, prin creaţiile sale muzicale, împleteşte la modul cel mai fericit cu putinţă, frumosul din om, cu toate stările lui, sub toate formele lui, cu o sensibilitate şi gingăşie aparte, făcând naiul să sufere, să iubească, să spere, alături de toată fiinţă lui.
Muzica lui Gheorghe Zamfir, trezeşte în tine reverberaţii ancestrale, simţi clocotind sângele strămoşilor, îi vezi pe cei ce-ţi sunt aproape şi-au dispărut, auzi glasuri de îngeri, te cufunzi în muzica lui ce te inundă, creindu-ţi stări sufleteşti profunde, nebănuite.
Acum, la sfârşit de săptămână, vă dăruiesc vouă, tuturor prietenilor mei, câteva din piesele maestrului Gheorghe Zamfir iar lui Marius Lupu, Costel, Crisatcross, fam. Narcis Bănete, şi tuturor românilor duşi departe-n lume, prin aceste perle muzicale, cu drag, o fărâmă de pământ românesc:
Up date: Gheorghe Zamfir împreună cu un alt mare nume al muzicii universale, Vitalis, live in concert la Bucuresti, 25.02.2009:
black angel — 27 februarie 2010 @ 10:57 am
Multumesc din suflet nea Costache.. pentru dedicatie.Mi se facu pielea de gaina ascultand. Nu am mai auzit pe Zamfir… de vreo 3 ani!…Multumesc inca o data!!!!!
Ei au înţeles « Ioan Usca — 27 februarie 2010 @ 12:05 pm
[…] Nea Costache – 3 […]
gabi — 27 februarie 2010 @ 5:19 pm
Ai dreptate, Nea Costache. Multumesc fain 🙂
Un gând | Raza mea de soare — 27 februarie 2010 @ 5:24 pm
[…] S-absorb în mine saţ divin din jos, Să-mi reînvie forţa mea curată, Pământu-acesta sterp şi noduros Privindu-l cu tandreţea de-altă dată. Tags: curată, gând, poezie, saţ, tandreţea […]
Theodora — 27 februarie 2010 @ 8:04 pm
Multumesc si eu!
Este superb!
costache — 28 februarie 2010 @ 5:00 am
@ black angel: Costele, ma ucur ca ti-am facut aceasta placere! O zi frumoasa!
@ gabi: Cu mare placere Gabi!
@ Theodora: Cu placere Theodora. Iti multumesc pentru ping! O zi minunata!
mgabim2009 — 28 februarie 2010 @ 6:47 am
Semestrul acesta am predat un curs de „sunet si acustica” („sound and acoustics”) Luni trebuie sa predau instrumentele de suflat (adica cum le zic ei instrumente de „vint” sau „wind instruments”). Evident ca o buna parte reprezinta naiul care este „format” din „conducte” („pipes”) deschise la ambele capete (spre deosebire de trompeta deschisa doar la un capat…). Ce exemplificare mai buna as avea decit Zamfir? Am pregatit pentru studentii mei o adevarata colectie! Sper sa le placa. O sa imprumut si din pagina ta. Deci, te-am facut si colaborator la ora mea de luni, BINE AI VENIT!